Używane na co dzień przyprawy nie tylko nadają smak daniom i oryginalny aromat ale przede wszystkim leczą, wzmacniają organizm i odtruwają. Zdrowie w ogrodzie jedno z najmniej zauważanych i docenianych sposobów na zapobieganie chorobom jak i leczeniu objawów. Dlaczego nie wykorzystać ich właściwości w przygotowaniu dań, sosów czy nalewek dla lepszego samopoczucia oraz zdrowia, zanim sięgniemy po tabletkę wypudrujmy ziół z naszych przydomowych ogródkach np. pospolita mięta czy bazylia działa rozkurczowo pomagając przy wzdęciach, a nawet bólach głowy, zwykła cebula czy czosnek to skarby naszej kuchni wzbogacają smak potrawy i są doskonałymi naturalnymi antybiotykami zabijają grzyby i bakterię. Zdrowie w ogrodzie bogactwo przepięknych ziołowych barw jak i kwiatów, zapachów które działają kojąco i relaksująco, a jedzenie owoców i warzyw poprawia kondycję i wygląd włosów, cery czy sylwetki. Doskonałym źródłem witamin jest rzeżucha choć mało wymagająca to burza witaminowa leczy i zapobiega anemii, a urokliwy nagietek pomoże w źle gojących się ranach czy odmrożeniach. Spożywając dary natury zachowamy młodość, witalność i doskonałą kondycję.

  Zdrowie rodzin